Для проведення перевірки квартирних лічильників питної води дніпропетровські споживачі зможуть звертатися в районні абонентські дільниці.
Як повідомили фахівці «Дніпроводоканалу», перед демонтажем водоміра абоненту необхідно надати письмову заяву про призначення дати зняття контрольних показників і демонтажу пломб. «Після складання Акту про розпломбування для проведення державної перевірки споживач одержує можливість самостійно виконати роботи з демонтажу водолічильника й передати його в районну дільницю, — зазначили в службі. — Представник «Дніпроводоканалу» надає рахунок на проведення держперевірки. Повертатимуть перевірений прилад обліку на районній дільниці за наявності квитанції».
Згідно з Постановою Кабміну № 630 за 21 липня 2005 р. періодична перевірка приладів обліку питної води проводиться в строк, що не перевищує одного місяця. За цей час споживач оплачує послуги з централізованого постачання холодної й гарячої води за середніми показниками за попередні три місяці.
 Комунальники нагадують: «Перевірку квартирних приладів обліку питної води, у тому числі монтаж, демонтаж і транспортування, абоненти виконують за власний рахунок».
Дніпропетровська область.