Сім нових дитячих будинків сімейного типу, в яких знайшов свою родину 51 малюк, створено на Дніпропетровщині у першому кварталі нинішнього року. Загалом в області функціонує 109 таких будинків і 365 прийомних сімей, в яких живе 1402 вихованця.

Традиція батьківського піклування про чужих дітей має свою історію. Перший дитячий будинок сімейного типу в Радянському Союзі було створено саме на Дніпропетровщині. І сьогодні кожен п’ятий малюк в Україні знаходить свою нову родину саме в цьому регіоні.

Усе своє життя присвятила дітям Валентина Іонова. Маючи п’ятьох власних, вона з 1989 року виховала як рідних 46 сиріт і позбавлених батьківської турботи. Зараз ставить на ноги дев’ятьох. Інженер за фахом, мама за покликанням, вона знаходить шлях до серця кожного.

«Найвища нагорода для мене — це щасливі діти», — каже мати-героїня Валентина Іонова. За свою працю вона нагороджена медаллю «Материнська слава» та орденом «Княгині Ольги».

Напередодні Великодня голова ОДА Дмитро Колєсніков та митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней прийшли привітати родину зі святом. Коли діти Іонових улаштували концерт, керівник області приєднався до них — зіграв на гітарі та заспівав пісню.

«Завдяки таким людям, як Валентина Іонова, для багатьох дітей це справді сімейне свято, яке проходить у колі близьких», — сказав Дмитро Колєсніков.

Дніпропетровська область.

Дмитро Колєсніков і митрополит Іриней з родиною Валентини Іонової.

Фото надане прес-службою ОДА.