Понад 3,4 мільйона гривень планують виділити цього року на розвиток Межівського району Дніпропетровської області. Гроші буде направлено у сферу освіти та охорони здоров’я, комунальне господарство, на реалізацію інноваційних програм.
Один з проектів передбачає реконструкцію полігону твердих побутових відходів у райцентрі. Також буде продовжено роботи з ремонту доріг, облаштування спортивних майданчиків. Передбачено газифікацію сіл Наталівка і Новогригорівка, будівництво розподільного газопроводу в селі Слов’янка. Для бібліотеки в цьому селі також закуплять нові книги.
Як зазначили в ОДА, за останні три роки на реалізацію програм соціально-економічного розвитку Межівського району з бюджетів усіх рівнів було виділено 12,3 мільйона гривень. За цей час реконструйовано Будинки культури в селах Зоряне і Богданівка, гуртожиток під житловий будинок у селищі Межова на 68 квартир, дві школи у селах Новопавлівка і Володимирівка, дитячий садок у селі Слов’янка. Також газифіковано шість сіл, придбано шість автомобілів для Межівського центру первинної медико-санітарної допомоги, два шкільні автобуси, один сміттєвоз, облаштовано п’ять дитячих майданчиків.
«Нинішній рік Межівський район розпочав зі стабільного зростання показників соціально-економічного розвитку, — розповів голова ОДА Дмитро Колесніков. — Зокрема, з початку року в регіоні майже на 10% перевищено середньообласні темпи зростання виробництва продукції сільського господарства, на 17,5% обсяги роздрібного товарообігу, на 28,5% — доходи від реалізації послуг».