Статус безробітних на Вінниччині станом на 1 квітня цього року мають 33,8 тисячі громадян. Майже половина з них — жінки (45,9 відсотка).
Перспективи отримати роботу у представниць слабкої статі невеликі, якщо взяти до уваги, що у першому кварталі найзатребуванішими були трактористи, слюсарі-ремонтники, охоронці, водії, електрогазозварники. Жінкам пропонували тільки два види робіт — продавців продовольчих і непродовольчих товарів та кухарів, а з високим рівнем кваліфікації — бухгалтерів і менеджерів. Хоча на ці вакансії чоловіки також претендують.
Загалом роботодавці надали до центрів зайнятості дані про наявність у регіоні 8,8 тисячі вакансій. Тобто на одне місце претендують 15 осіб. З них 37,8 відсотка — молоді люди з різним рівнем освіти. Найскладніше знайти роботу тим, хто проживає у сільській місцевості. Таких 65,1 відсотка серед зареєстрованих у центрах зайнятості громадян.
Незважаючи на складну ситуацію на регіональному ринку праці, кількість зайнятого населення порівняно з першим кварталом минулого року зросла на 2,4 тис. осіб. Загалом же у всіх сферах трудової діяльності налічується 701,1 тисячі осіб працевлаштованих громадян.