Виставка вишитих портретів «Видатні особистості України» триває у Вінницькому державному педуніверситеті імені М. Коцюбинського. Їх автор, народна майстриня з обласного центру Любов Шаламай, стверджує, що особливість її вишиваних робіт у тім, що вони мають десятки відтінків кольорів.

Найбільше, до 70 відтінків, задіяно у портреті Василя Стуса. Портрет Михайла Грушевського унікальний тим, що на ньому 58 відтінків одного лише сірого. Є тут портрети тих, хто прославив Вінниччину: Миколи Пирогова, Дмитра Заболотного, Володимира Забаштанського. З неабияким смаком майстриня зобразила постать Лесі Українки. Проникливими поглядами дивляться з портретів Великий Кобзар і Великий Каменяр. В’ячеслав Чорновіл запам’ятовується щирою усмішкою.
— Я люблю своїх Величів, — каже майстриня. — Кожен із них залишився у серці. Коли працювала над портретами, з кожним героєм полотна розмовляла, як з живим.
Остання робота — портрет Михайла Стельмаха. Вона приурочена до 100-річного ювілею письменника, який відзначали торік. Про письменника-земляка показали фільм «Тут навчився я життя любити». Студенти декламували його твори, особливо поетичні, які менше відомі, ніж проза майстра.
«Жити треба так, щоб і тебе колись хотів хтось вишити», — таким є кредо талановитої майстрині, яка нині працює над новою серією портретів «Видатні сучасники України».