Харківське видавництво «Фоліо» випустило у світ роман миколаївських авторів Сергія Гаврилова та Юрія Любарова — «Закон О.М.а». У назві книги «зашифровано» ім’я та прізвище Оксани Макар, трагічна історія якої торік зробила Миколаїв скандально відомим буквально на весь світ.
Нагадаємо. 19-річна дівчина, святкуючи 8 Березня в барі з грайливою назвою «Рибка», пішла звідти з трьома хлопцями. Наступного ранку випадковий перехожий знайшов її. Оксана була ще жива. Мільйони людей допомагали їй вижити і вимагали суворого покарання кривдникам. Розслідування зачепило найгостріші проблеми суспільства. Злочинці отримали по максимуму. Оксана померла. А її трагедія... обернулася фарсом.
І ось — новий сплеск. На замовлення мюнхенського (!?) видавництва творчий тандем: миколаївці — літератор Гаврилов і режисер-сценарист-шоумен Любаров — написали, а харків’яни надрукували «книжку про Оксану Макар» обсягом 320 сторінок і тиражем 1500 примірників. Автори визначили жанр свого роману як «кіно на папері». Це цілковита фантасмагорія з білим ведмедем, ветераном Вермахту, полюванням на людей та іншими жахами на тлі руїн Чорноморського суднобудівного заводу. До чого тут Оксана — питання непросте.
Художник і верстальник, що оформляли твір, побажали залишитися невідомими і відмовилися вказувати свої імена у вихідних даних книжки. Соромно їм?
 
Миколаївська область.