У Дніпропетровському художньому музеї за підтримки Посольства Угорщини в Україні й особисто Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні Міхая Байєра триває виставка робіт відомого угорського художника Віктора Вазарелі. 

Куратор експозиції Тібор Чапей надав 140 робіт митця в жанрі оп-арт. З них 120 виконано в стереографії, 20 — інсталяції, зокрема, робота «Космос», яка 1982 року побувала на борту космічного корабля «Союз Т-6» і на космічній станції «Салют-7». Крім того, Посольство Угорщини в Україні надало документальний фільм про життя і творчість Віктора Вазарелі, який транслюватимуть під час екскурсій.

— Прикладом реалізації наших домовленостей про співпрацю з Дніпропетровською областю є й нинішня подія, і майбутня участь угорської делегації в конференції Асамблеї європейських регіонів, і наша участь у святкуванні Днів Європи у Дніпропетровську, — зазначив під час відкриття виставки Міхай Байєр. — Також найближчим часом відбудеться підписання договорів про побратимство між Дніпропетровськом та угорським містом Сольнок.

Останнім часом жителі області мали можливість відвідати експозицію «Нормандія в живописі», представлену роботами видатних художників Клода Моне, Огюста Ренуара, Едуарда Мане та інших французьких імпресіоністів, виставку Нікаса Сафронова «Вибране», побачити унікальне зібрання пам’яток скіфської культури «Золота Скіфія».

Дніпропетровськ.

Роботи з циклу «Зебра».

Фото надані прес-службою облради.