Аграріям, які рано вийшли в поля, не завадили ні березневий сніг, ні морози. Посіявши ярові, вони вже готують ґрунт під пізні культури: кукурудзу, соняшник, ріпак. Заступник голови облдержадміністрації Володимир Луста розповів, що область заздалегідь підготувалася до посівної кампанії. З огляду на той факт, що Миколаївщина належить до регіонів ризикованого землеробства і щорічні втрати врожаю від аномальної літньої спеки тут чималі, було закуплено посівний матеріалів засухостійких сортів.

Нині площі озимих на Миколаївщині збільшено на 60 тисяч гектарів. Проте вперше за останні роки на 174 тисячі гектарів скоротилися площі соняшника. Ця популярна культура значно виснажила ґрунт, і тепер доводиться його відновлювати, витрачаючи на рекультивацію чималі кошти.

Щороку в розвиток сільського господарства в регіоні інвестують мільйони гривень. Обсяг кредитів, задіяних агропідприємствами, становить 368,3 млн. грн.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Луста, прогноз урожаю в області непоганий. Тут нарощують виробництво зернових, цукрового буряка, сої та інших культур.

Миколаївська область.