Священний синод УПЦ Київського патріархату на своєму засіданні 8 березня задовольнив прохання архієпископа Вінницького і Брацлавського Онуфрія щодо звільнення його від виконання обов’язків керуючого Вінницькою єпархією. На цю посаду призначено преосвященного Михаїла (Бондарчука), який до цього часу керував Дрогобицько-Самбірською єпархією на Львівщині. Про кадрові зміни повідомляє офіційний сайт Української православної церкви Київського патріархату.

— Я написав заяву на звільнення, щоб умиротворити ситуацію, — сказав у телефонній розмові з кореспондентом «Голосу України» владика Онуфрій. — Я приношу себе у жертву заради миру і спокою в єпархії. Хоча насправді проблеми як такої не існує. Йдеться про поточні справи, без яких не обходиться в жодній єпархії. Та комусь дуже хочеться роздмухувати полум’я скандалу, щоб тим самим підірвати авторитет єпархії.

Керувати Вінницькою єпархією владика Онуфрій розпочав у березні 2006-го. Він звільнив з посад трьох святих отців, які були причетні до продажу підприємцям приміщення, яке міська влада передала єпархії. Як стверджують члени релігійних громад, ображені священики продовжували скаржитися на владику, підбурювали інших проти нього. На початку нинішнього року восьмеро священників надіслали Святійшому Патріарху листа з проханням звільнити владику Онуфрія з посади керуючого єпархією. І хоча створена комісія не встановила порушень, про які йшлося у листі, архієпископ написав заяву на звільнення.