У Національній опері України показано прем’єру балету «Баядерка» у постановочній редакції Наталії Макарової. Прима-балерина (на знімку) прибула до Києва зі США на запрошення художнього керівника балетної трупи Дениса Матвієнка.
У репертуарі театру вже була класична постановка Валерія Ковтуна. Тепер, у пошуках оновлень, звернулися саме до версії Макарової, що створена за мотивами «Баядерки» Маріуса Петіпа. Наталія Макарова не любить пафосу та штучності на сцені, через те її версія менш архаїчна і більш природна. Структуру балету помітно змінено — сюжет позбавлено зайвої розважальності, більше уваги приділено драматичним аспектам. Цей експеримент, втілений у життя на сценах Королівського шведського балету, Лондонського королівського балету, Ла Скала, Театру Колон, Гамбурзького балету тощо, уже приніс Наталії Макаровій світову славу. Київська версія практично не відрізняється від усіх вищезгаданих.
Художник В’ячеслав Окунєв (Санкт-Петербург) створив для постановки Макарової розкішну сценографію — бісер, блиск самоцвітів, позолота, мальовані декорації. Все це стилізовано під старовину, щоб нагадати публіці пишноту російського імператорського театру, в якому колись і народився знаменитий та легендарний балет Маріуса Петіпа.
Головні ролі виконали заслужені артисти Денис Матвієнко, Денис Недак, Наталія Мацак, народна артистка України Олена Філіп’єва, солісти балету Ольга Голиця, Катерина Чебикіна та молоді артисти балету.