У селі Фонтанка Комінтернівського району Одещини в четвертокласниці під час проведення медогляду було виявлено туберкульоз. Дитину направлено на стаціонарне лікування. Батьки школярів, учні, медики стурбовані.
— Було оброблено клас, в якому навчалася дитина, обстежено її оточення, родичів, людей, які приходили до них додому, однокласників», — зазначила заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Ганна Луньова.
На думку лікарів, дитина захворіла на туберкульоз ще півроку тому.
Як заявив начальник управління охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Михайло Бартко, «учениця 4-го класу, яка заразилася, має початкову, інфільтральну стадію туберкульозу». «Дитина не була заразною, тому боятися однокласникам дівчинки і їх батькам нічого», — підкреслив М. Бартко.
Він також зазначив, що ще минулої осені результат аналізу на реакцію Манту в дівчинки був нормальний. З початку погіршення стану здоров’я школярки в неї спостерігалися симптоми пневмонії. Тільки після проведення антибактеріального курсу лікування, який не дав результатів, їй зробили повторні аналізи й виявили первинні ознаки туберкульозу.
Наразі дитина проходить стаціонарне лікування. Стан здоров’я дівчинки стабільний.
Одеська область.