Цього року почнеться капітальний ремонт найстарішого закладу культури України — Дніпропетровського академічного театру російської драми імені Максима Горького. Про це на виїзній нараді повідомив голова облради Євген Удод.

Споруду зведено ще в 1847-му. Це пам’ятка архітектури національного значення. Підірвана в роки війни, вона повстала з руїн завдяки зусиллям городян і самих акторів. Тут відбуваються міжнародні театральні конкурси й фестивалі, діє наймолодший театр Дніпропетровська — дитячий музичний театр «Золотий ключик».

Як повідомили в прес-службі облради, керівництво Дніпропетровщини підтримало ініціативу працівників установи щодо проведення капітального ремонту. Спочатку зміцнюватимуть фундамент. На виготовлення проектно-кошторисної документації торік з обласного бюджету виділили 160 тисяч гривень. Другий етап — фасадні роботи. «Я переконаний, що за ефективного використання коштів свій наступний ювілей театр Горького зустріне в оновленому вигляді, — відзначив Євген Удод. — Ми хочемо, щоб наша область була відома у світі не тільки своїм економічним, а й культурним потенціалом».

На Дніпропетровщині 14 професійних театрів, з них 4 — обласного підпорядкування. Щорічно тут ставлять понад 50 нових спектаклів. На 2013-й у місцевому бюджеті на утримання театрально-видовищних закладів передбачено 74, 3 мільйона гривень. Це 70% від загального обсягу витрат на сферу культури й мистецтва регіону.

 

Дніпропетровська область.

Фото надане відділом з питань зв’язків із громадськістю й пресою Дніпропетровської облради.