На державному підприємстві «Іллічівський морський торговельний порт» (ІМТП) підведено підсумки роботи за рік. У 2012-му вантажообіг склав 14 млн. 514 тис. тонн. У порівнянні з 2011 роком ІМТП наростив переробку вантажів на 984 тис. тонн. Плановий показник перевищено на 14 тис. тонн. Перероблено 5 млн. 368 тис. тонн генеральних, 1 млн. 656 тис. тонн наливних і 7 млн. 490 тис. тонн навалювальних вантажів.
«Минулий рік був непростим для підприємства, що обумовлено підготовкою до реформ у галузі, складною ринковою кон’юнктурою і кризовими процесами в економіці Європи, — розповів начальник Іллічівського морського торгового порту Олександр Григоращенко. — Але ми не лише зробили все, що залежало від нас, а й домоглися високих результатів. Вдалося відремонтувати та придбати необхідне перевантажувальне обладнання, розширити номенклатуру перероблюваних вантажів, відновити нормальну виробничу активність порту».
За 12 місяців в порту було оброблено 156342 вагона і 1677 суден. Найбільшу питому вагу в номенклатурі перероблюваних вантажів склали масло, зерно, руда, чавун і сірка.
Одеська область.