Співробітники Південної митниці виявили факт незаконного ввезення на територію України синтетичних ниток за заниженою понад удвічі вартістю. Як розповіли у відомстві, в Іллічівський морський торговий порт на адресу вітчизняного підприємства від італійської компанії надійшло понад 85 тисяч кілограмів такої продукції. Після здійснення митних процедур та сплати податків товар було випущено у вільний обіг.
За ініціативою Південної митниці було проведено перевірку достовірності поданих документів. Відповідний запит надіслали колегам з Італії. Під час перевірки з’ясувалося, що документація, надана як підстава для здійснення митного оформлення, є фальшивою. Папери істотно відрізнялися від оригіналу за змістом, логотипами та графічними зображеннями. В оригінальних документах відправником було зазначено іншу італійську компанію. А у фальшивих — фірму, яка взагалі не здійснює виробництво синтетичних ниток.
Щодо ціни товару, то, згідно із залишеними митними органами Республіки Італія документами, вона складає більше 4 мільйонів гривень. Це на понад 2,3 мільйона перевищує заявлену вартість.
За фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Триває слідство.
Одеська область.