В Одесі влада штучно створює міжнаціональне та соціальне протистояння, цинічно використовуючи працівників бюджетної сфери, чиновників різних рівнів, пенсіонерів і студентів. Про це заявив народний депутат України, член фракції Всеукраїнське об’єднання «Свобода», голова Одеської обласної організації партії Павло Кириленко, коментуючи акцію, спрямовану проти ВО «Свобода» біля стін обласної ради, яка відбулася 26 грудня (на знімку).
«Ініціаторами акції з дивною назвою «Антифашистський мітинг» є одіозні українофоби: голова обласної державної адміністрації Едуард Матвійчук та міський голова Олексій Костусєв. До будівлі Одеської обласної ради автобусами звозили працівників державних і комунальних підприємств. За інформацією, їм погрожували звільненням у разі ігнорування акції. І це тоді, коли багатьом з них не виплачують заробітну плату вже 2 місяці. Іншим присутнім — переважно студентам, яких напередодні масово вербували в гуртожитках, і пенсіонерам — за годину участі в акції організатори обіцяли від 50 до 100 гривень», — пише прес-служба партії.
Тим часом за повідомленням Думская.net, міліція вирахувала всіх учасників штурму Одеської міської ради 21 грудня, яких притягнуть до кримінальної відповідальності.
Під стінами Одеської обласної державної адміністрації відбулася акція під назвою «Антифашистський мітинг».
 
Фото Андрія НОВАКА (Укрінформ).