В «Голосі України» за 09.11.2012 р. була публікація під заголовком «Грамотна мова звучить з вуст одиниць».
Редакція отримала лист-реакцію, де висловлюється незгода з автором.
«...українська мова є однією з найдавніших мов людства.
На це вказує російський вчений Михайло Красуський в науковій роботі «Древность малороссийского языка», яку було опубліковано в 1880 році, пройшовши російську самодержавну цензуру 21 грудня 1879 р.
Ось слова Михайла Красуського: «3анимаясь долгое время сравнением арийских языков, я пришел в убеждение, что малороссийский язык не только старше всех славянских, не исключая так называемого старославянского, но и санскритского, греческого, латынского и прочих арийских».
Автор публікації і редакція, мабуть, не знають, що багато слів в українській мові і санскритській мають спільне коріння, бо предки індійців до Великого переселення народів жили на території України.
Необхідно і автору публікації, і редакції знати, «что колыбелью арийских племен не была Средняя Азия, но так названая Сарматская долина, или Славянская; следовательно, на зтой равнине по настоящее время живут Малороссы... известно, что новгородское наречие наиболее подходит малороссийскому... санскритский, который уже вовсе не считается (как прежде) отцем всех арийских... и малороссийский язык, то не удивительно, что он сохранился более других (за М. Красуським) ... что малороссийский, так как и русский (предпочительно народный) языки развились самостоятельно» (М. Красуський).
Крім того, редакції газети «Голос України» необхідно знати, що в Парижі в 1934 р. відбувся конкурс мов за семантикою (смисловим значенням) і словниковим запасом. Тоді перемогли три мови: фарсі, французька і українська, а «великий, могучий язык» навіть не увійшов в десятку кращих мов світу.
В 1991 році аналогічне оцінювання провела ЮНЕСКО. Українська мова знову увійшла в трійку найбагатших і досконалих мов, а російська знову опинилася на старих позиціях.
Знаменитий лінгвіст Мілош Вернгард за мелодійністю визначив три мови: італійську, іспанську і українську, і якби не сполучення звуків «тк», «пх», «тх», то він би, за його словами, українську назвав першою.
Звертаємо увагу, що в англійській енциклопедії в статті «англійська мова» професор Річард Уілсон пише: «Англійська мова походить від мови, яка панувала на півдні Русі». Тобто на українській території.
Мусимо нагадати і словник російського вченого Володимира Даля: «50 тыс. слов иностранного происхождения в русском языке».
Слово «хлеб» не може бути російського походження, бо винахідниками хліба є українці, а слова «актор», «астра» — іноземного походження.
 
Шеремета Петро Максимович, член-кореспондент УНГА, почесний розвідник надр України, ШПІЦЕР Василь Іванович, кандидат технічних наук, ПЕРЕПІЧКА Євген Васильович, доцент, к. т. н., ГОМЗЯК Андрій Степанович, журналіст.
 
P. S. В кінці звернення підписанти вимагають усунення з посади відповідальних за випуск газети, більше не публікувати невгодних їм заміток, офіційно вибачитися авторові і редакції перед народом. Шановне панство! А як же демократія, свобода слова?!