Одразу троє дівчаток-первісток народилося в сім’ї вінничан Тамари та Дмитра Ткачуків.
У Вінницькому Центрі матері та дитини, де з’явилися на світ Катя, Настя й Саша, так назвали новонароджених, пологи в 30-річної породіллі приймало 15 медиків. «Це викликано тим, що треба було робити кесарів розтин, до того ж пологи почалися на чотири місяці раніше, тобто діти народилися недоношені, — каже заступник головного лікаря Центру матері та дитини Сергій Чечуга. — Старша дівчинка важила 1895 грамів, середульша — 1775, а найменша — 1710 грамів. Тому немовлят одразу підключили до апарату штучної вентиляції легень».
У лікарні вони залишатимуться доти, доки кожна дитина набере вагу не менше двох кілограмів. Батьки вдячні медикам за піклування й під час вагітності, яка проходила непросто, у цей час у всьому жінці допомагала лікар Ірина Бевз. Сім’я Ткачуків малозабезпечена. Розрахуватися за всі витрати не мають можливості. Пані Тамара стверджує, що грошей з них не брали. Усіма необхідними лікарськими засобами і породіллю, і новонароджених дітей забезпечила лікарня.
Перед батьками трійні постала проблема, де жити далі. Ткачуки мають 2-кімнатну квартиру. Але в одній кімнаті мешкають батьки-пенсіонери Тамари. «У мене з чоловіком кімната настільки мала, що навіть ліжечка не помістяться», — стверджує жінка. Дмитро працює будівельником. Але його зарплатні не вистачить на оренду квартири, не кажучи про придбання житла в кредит. Сім’я сподівається на підтримку міської влади та небайдужих людей.
Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я Вінницької міськради, це вже третя за рік трійня в місті над Південним Бугом.