112 дітей разом з батьками прийшли на пустир, де протягом 45 років розташовувався дитячий садок. Від будинку залишилися руїни, а земельну ділянку розділили між одеситами для індивідуального житлового будівництва.

— Свого часу цей дитсадок було передано за мировою угодою концерну «Одесаагрогаз» — як якісь там боргові зобов’язання, — каже депутат Таїровської сільської ради Світлана Кохан. 

Це рішення було незаконним, оскільки законодавство забороняє віддавати за борги навчальні заклади — заявляють правоохоронці. За фактом підробки документів під час оформлення світової угоди прокуратура порушила кримінальну справу. 

Утім, втручання контролюючої інстанції не зупинило місцевих депутатів, які віддали двом приватним особам ще й земельну ділянку під дитячим садком. І тепер влада селища розводить руками. Мовляв: гроші на ремонт дитсадка є, але землі для нього немає. 

Рішення сільради про виділення земельних ділянок прокуратура оскаржила в березні цього року. Але розслідування справи триває й досі. 

— Вже зібрані всі документи щодо того, кому було виділено цю земельну ділянку, в якому стані був будинок. З відділу БТІ отримано документи про те, що ця земельна ділянка іншим особам поки що не належить, — пояснює прокурор Овідіопольського району Валерій Каплонюк.

Незважаючи на те, що й прокуратура, і сільрада визнають, що передача землі під садом була незаконною, ніхто з них ще не звернувся до суду. Тому батькам пропонують везти дітей у сусіднє селище Таїрове. Але щоденна десятикілометрова дорога туди й назад — занадто важка для дітлахів.