У Вінниці на річці Південний Буг 31 жовтня розпочато роботи із занурення під воду одного з найбільших світломузичних фонтанів. Упродовж двох—трьох днів конструкцію повністю сховають під водою. На поверхню піднімуть навесні наступного року, коли на річці скресне крига. Вже вдруге фонтан зимуватиме таким чином.
Нинішнього року він працював на два тижні довше, ніж торік, — з 22 квітня до 30 жовтня. Перед закриттям глядачам представили нове шоу з води та світла під назвою «Винаходи». Це вже третя велика програма за час роботи світлограю. Кожна триває двадцять хвилин. Крім того, глядачам показують почергово вісім коротких програм по 5—6 хвилин. Вистави супроводжуються не лише різнокольоровими барвами води, висота струменю якої сягає понад 70 метрів. Підсвічені лазерними променями бризки і піна утворюють різноманітні малюнки. Серед них — обличчя відомих людей, зображення нашої планети, фрагменти популярних мультфільмів тощо.
Водограй у Вінниці набув такої популярності, що окремі туристичні компанії відкрили до міста над Бугом туристичні маршрути для перегляду світломузичних вистав. Перша з них відбулася 4 вересня 2011 року. На створення одного з найбільших у Європі плавучих фонтанів, реконструкцію набережної, а також розчищення русла річки витрачено близько 70 мільйонів гривень.