Понад 35 тисяч осіб закінчили Вінницький національний аграрний університет. У 1987 році диплом під номером 1 отримав випускник агрономічного факультету Григорій Сафронюк.
Сім тисяч колишніх спудеїв і гостей зібралися нещодавно у цьому ВНЗ з нагоди його 30-річчя. Здавалося, серед них нереально зустріти власника диплома №1. Кореспонденту «Голосу України» пощастило.
— Навчальний заклад починався з філії Української сільськогосподарської академії у 1982 році. Агрономи випускалися першими, — згадує Григорій Васильович. — Тоді я не особливо переймався тим, що маю диплом №1. А тепер пишаюся цим.
На навчання Григорій Сафронюк прийшов після армії. До служби закінчив Ладижинський технікум механізації сільського господарства. Тому не дивно, що його обрали старостою групи.
...Теплою була зустріч випускника №1 з викладачами і з першим директором філії Борисом Зрібняком. «Борис Іванович, як кажуть будівельники, вийшов з нуля у створенні нинішнього університету, — зазначає гість. — Зробити це було непросто. Так само, як непросто далося створення аграрного вузу на Вінниччині».
Григорій Васильович почав працювати керуючим відділку в радгоспі Шаргородського району. Згодом десять років очолював господарство у Жмеринському. Чотири останні роки очолює там насіннєву інспекцію.