Тільки після втручання прокуратури подали тепло в три навчальні заклади райцентру Бар на Вінниччині — Гуманітарно-педагогічний коледж імені М. Грушевського, Автомобільно-дорожній технікум та Професійно-будівельний ліцей.
Про відключення названих об’єктів від централізованого теплопостачання йшлося в репліці «Студенти мерзнуть у холодних аудиторіях» («Голос України» від 25.10.2012 року). Загалом 2600 студентів ловили дрижаки на заняттях. Причина відсутності тепла — оптимізація роботи комунального підприємства «Бартеплокомуненерго». Через збитковість його роботи, згадані навчальні заклади від’єднали від централізованого теплопостачання. Рішення з цього приводу прийняла міськрада, зокрема про доцільність переведення споживачів на автономний режим опалення будівель. Депутати затвердили план реалізації такого проекту.
Однак, як встановили правоохоронці прокуратури Барського району, передбачені заходи не було виконано, що призвело до виникнення критичної ситуації з централізованим теплопостачанням у місті. Без тепла залишилися не тільки навчальні заклади. КП «Бартеплокомуненерго» обслуговувало також низку об’єктів соціальної сфери та житлові будинки. Холодними залишилися батареї в понад 120 квартирах. Здебільшого в них мешкають люди літнього віку, а також малозабезпечені сім’ї. Вони не мають коштів для встановлення автономного опалення. Холодно також у кімнатах гуртожитку колишнього консервного заводу, де проживає понад 70 сімей, у дитячому навчальному закладі №8.
— Бездіяльністю Барської міської ради щодо виконання власного рішення створено передумови для порушення прав споживачів на отримання теплової енергії та гарячої води в холодну пору року, що у свою чергу створює загрозу для життя та здоров’я населення міста, — наголошено в приписі прокурора Барського району міському голові Бару Олексію Дзісю. Рішення міськради названо незаконним, тому воно підлягає скасуванню.
Міськрада одразу ж відреагувала на припис. Уже наступного дня після його отримання КП «Бартеплокомуненерго» відновило централізоване теплопостачання в місті.
Вінницька область.