Без тепла залишилися три навчальні заклади в райцентрі Бар на Вінниччині. Тут навіть не починали опалювальний сезон.
У холодних аудиторіях навчаються студенти й учні Автомобільно-дорожнього технікуму, Гуманітарно-педагогічного коледжу імені М. Грушевського та Професійно-будівельного ліцею. Так само мерзнуть мешканці двох багатоповерхових житлових будинків, що знаходяться на обслуговуванні централізованої котельні «Бартеплокомуненерго». Котельня припинила роботу через... збитковість. Про це теплопостачальники завчасно попередили керівників названих навчальних закладів. Ті розпочали роботи з будівництва автономних опалювальних пунктів на своїх територіях. Через тривалу процедуру з виготовленням проектно-кошторисної документації та реєстрації дозвільних документів, до початку опалювального сезону вдалося закласти тільки фундамент під автономну котельню.
До розв’язання проблеми долучився голова Вінницької обласної ради Сергій Татусяк, який на місці ознайомився із ситуацією.
— Хоч як прикро про це говорити, роботи ускладнила сама міська рада, — зауважив Сергій Татусяк. — Депутати ухвалили рішення, які фактично гальмували спорудження вузлів автономного опалення для названих навчальних закладів. У цьому випадку депутати спрацювали не на користь громади, а на шкоду.
Свої пропозиції щодо вирішення питання подачі тепла в навчальні заклади висловили керівники районної влади. Директор КП «Бартеплокомуненерго» Сергій Телятников повідомив, що підприємство технічно може й надалі подавати тепло названим споживачам, однак у нього відсутні квоти на отримання природного газу. Поки що це єдиний реальний спосіб урятувати студентів і викладачів від холоду. Чи вдасться владі в екстреному режимі добитися в НАК «Нафтогаз України» лімітів на блакитне паливо для цих навчальних закладів, стане відомо упродовж наступного тижня. Чиновники називають такі терміни реальними, але дуже стислими для налагодження ситуації. Упродовж цього часу посадовцям доведеться добре попотіти, щоб студенти не мерзли.