17 жовтня Кіровоградський академічний український музично-драматичний театр імені Марка Кропивницького, попри багаторічні митарства та драматичні емоції громадськості, нарешті урочисто відкрито після капітального ремонту й реконструкції.

На це пішло кілька років і кільканадцять десятків мільйонів гривень. Проте левову частку робіт було виконано саме цьогоріч. Адже повернення трупи до рідного (ще від часів корифеїв) приміщення театру, та ще й у рік 130-літнього його ювілею, для обласної влади на чолі з головою ОДА Сергієм Ларіним стало справою честі.

Не обійшлося й без підтримки Президента України Віктора Януковича. Він допоміг у виділенні на реконструкцію театру 130 млн. грн.

Символічну червону стрічку в день відкриття перерізали віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін і облради Микола Ковальчук.

Фахівці, гості Кіровоградщини, виконавці ремонтних робіт одноголосно стверджують — театри такого рівня є не в кожній країні, не те що в обласних центрах.

Кіровоград.

 

Фото автора.