До двох мільйонів тонн збіжжя ранніх зернових хлібороби Вінниччини додали понад мільйон тонн зерна пізніх культур, урожай яких зібрано на 86 відсотках площ. Загалом валовий збір зерна становить понад три мільйони тонн. Така цифра зафіксована в обласному управлінні агропромислового розвитку станом на 17 жовтня ц. р.
На полях краю залишилося зібрати кукурудзу на третині площ та соняшник і сою, насіння яких обмолочують на останніх гектарах. Середня урожайність кукурудзи — 53,8 центнера, що на 18 центнерів менше за минулорічний показник. Гірше минулорічного вродили й всі ранні та пізні культури, крім соняшнику та проса. Соняху намолочено 360 тисяч тонн за середньої урожайності 23,2 центнера з гектара, що значно більше від торішнього показника.
Причиною погіршення результатів фахівці називають спекотне літо і низький рівень вологи в ґрунті. Через незадовільні погодні умови найбільших втрат зазнали хлібороби південних районів краю — Ямпільського, Крижопільського, Томашпільського, Чечельницького та Піщанського. Тут найнижчі урожаї. Нинішня осінь у цих районах теж видалася без дощів. Насіння озимих лягло у сухий ґрунт. Зійшло погано, сходи зріджені. Прогноз на майбутній врожай озимих знов незадовільний. Загалом в області озимі посіяно на 415,1 тисячах гектарів з прогнозованих 430,7 тис. га.
Менше збирають і цукрових буряків, корені викопано на 60 відсотках від загальної площі, що становить 85 тисяч гектарів. На дев’яти працюючих цукрозаводах зварено 140 тисяч тонн солодких кристалів.