У Дніпропетровську за підтримки облради видано збірку творів молодих літераторів регіону.
«Світанкова палітра» — це вірші та проза переможців конкурсу молодих письменників «Літературна надія Дніпра». А оформили її оригінальними малюнками студенти Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. Юні митці самі обирали оповідь чи вірш, над яким працюватимуть.
Наклад збірки — усього 300 примірників. Але письменниця Наталя Дев’ятко каже, що вона увійде в історію як доказ того, що Дніпропетровщина — козацький край, де живуть творчі люди.
— Щоправда, побачити це можна буде лише за п’ять-сім років. Адже всі разом ми творимо історію україномовної літератури на сході України, — впевнена вона.
— Щиро радий, що твори талановитих молодих людей нашого регіону, поетів, прозаїків і художників, побачили світ. Упевнений, вони матимуть успіх не лише у наших земляків, а й у читачів усієї України. Ми завжди підтримуватимемо нашу молодь, її творчі пориви, які дадуть людям в різних куточках світу змогу більше дізнатися про Дніпропетровщину. І як про потужний індустріальний регіон, і як про один із самобутніх культурних центрів України, — сказав на презентації книжки голова Дніпропетровської облради Євген Удод.
Але 300 примірників — мало. Не вистачить навіть для бібліотек області, не кажучи вже про «різні куточки світу».