Понад тисячу осіб евакуювали днями з двох приміщень вінницького заводу «Аналог». Об 11-й годині 30 хвилин невідомий повідомив на телефон «102» про те, що у приміщенні підприємства закладено вибухівку. Звідти евакуювали понад тисячу працівників (окрім заводу, у будівлі орендують площу понад десяти приватних структур). Усі вони опинилися під дощем, який не припинявся з самого ранку. З парковки підприємства терміново прибрали більше 50 автомобілів.
Працівники вибухотехнічної служби науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС упродовж двох з половиною годин ретельно обстежували усі приміщення заводу. До пошуків вибухівки залучили кінологічну службу міліції зі спеціально навченими собаками, однак нічого небезпечного знайдено не було, повідомила керівник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Анна Олійник.
Коли правоохоронці переконалися, що небезпеки немає, дозволили працівникам повернулися на робочі місця. За фактом порушено кримінальну справу за ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.
Уже встановлено, що інформація про замінування надійшла з таксофона, розташованого на трамвайній зупинці неподалік заводу.