Тепловий агрегат німецького виробництва, введений наприкінці минулого тижня на найбільшій котельні підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», дасть можливість заощадити протягом року витрати природного газу та електрики на загальну суму 1—1,2 мільйона гривень. Про це повідомив міський голова Вінниці Володимир Гройсман під час пробного запуску нового обладнання. За його словами, затрачені на модернізацію кошти окупляться трохи раніше, як за чотири роки. 
Як пояснили фахівці, витрати блакитного палива буде зменшено за рахунок автоматичного регулювання процесу його спалювання. А частотні перетворювачі струму, встановлені на двигунах, дадуть змогу економити електроенергію.
— Весь комплекс міського господарства і технологічно, і технічно готовий зустрічати холоди, — уточнив міський голова Вінниці. — Тому опалювальний сезон розпочнеться без затримок, як тільки середньодобова температура упродовж трьох днів становитиме плюс вісім градусів. Прикро тільки, що не всі вінничани усвідомлюють важливість необхідності вчасно розраховуватися з теплоенергетиками та комунальниками. Щоб не допускати збільшення заборгованості, міськрада запровадила надання субсидій малозабезпеченим городянам. Попри це, з початком осені сума заборгованості почала збільшуватися. Загалом мешканці міста над Бугом заборгували за спожитий газ приблизно п’ять мільйонів гривень.