Біля головного корпусу Одеської кіностудії відкрито бронзовий пам’ятник Володимирові Висоцькому — поету й артисту. Саме на Одеській кіностудії Володимир Семенович знявся у вісьмох художніх кінофільмах, Одесі присвятив поет чимало своїх пісень. Скульптор Олександр Князик витворив Висоцького на тлі вітрила.
На церемонію відкриття монумента поетові, композитору й актору прибули син Висоцького — Микита, заслужений артист Росії Михайло Пореченков, голова Одеської обласної державної адміністрації Едуард Матвійчук.
Другий пам’ятник — Олександрові Суворову — постав на перетинанні проспекту Добровольського та вулиці Дніпропетровська дорога. Монумент полководцю було відкрито на прохання жителів Суворівського району Одеси.
Генералісимус верхи на коні — це бронзова копія пам’ятників, установлених у містах Ізмаїл і Тульчин. Автор пам’ятника, скульптор Борис Едуардс, виготовив його ще в минулому столітті спеціально для встановлення на одній з центральних площ Одеси, адже полководець Суворов вважається одним із засновників Одеси.
За появу нових пам’ятників Одеса має дякувати кандидатам у народні депутати, які брали активну участь у їхньому встановленні та фінансуванні проектів.
Одеса.