За результатами опитування водіїв, проведеного одним із автомобільних інтернет-сайтів, 63 відсотки респондентів оцінюють стан доріг у своїх регіонах як незадовільний. 29 відсотків вважають, що у їхній місцевості автодороги непоганої якості. Лише вісім відсотків опитаних стверджують, що у місцях їхнього проживання хороші шляхи.
Найбільше позитивних відгуків про якість доріг висловили водії Вінниччини. Четверта частина з опитаних у цьому регіоні оцінили якість доріг на «добре» і «відмінно». Найгірші автошляхи, на думку 80 відсотків респондентів, у Тернопільській, Черкаській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях.
Між іншим, 84 відсотки учасників опитування не проти користуватися платними автострадами, тільки б вони були кращої якості. А от вартість проїзду такою дорогою мала б становити 0,25 гривні за кілометр. Натомість частина опитаних водіїв категорично відмовляється від пропозиції платити за проїзд автотрасою. 96 відсотків із них переконані, що нинішній стан доріг негативно позначається на ходовій частині автомобіля, а дві третини водіїв готові підтвердити це конкретними фактами.
Загалом в опитуванні взяли участь півтори тисячі респондентів з усіх областей держави, які постійно користуються автомобілем і мають стаж керування транспортним засобом більше трьох років.