Жителі районного центру Саврань в Одеській області на добу перекрили дорогу, якою постійно повз їхні приватні будинки їздять вантажені гравієм фури з Кіровоградської області.
Дорога повністю розбита, а в непогоду являє собою суцільне місиво з глини, яким не можуть рухатися ані автомобілі, ані пішоходи. Тріснув прокладений під дорогою азбестовий водопровід, який вдалося полагодити, доклавши значних зусиль. Улітку в одному з будинків на вулиці Малярова у Саврані під стелею, яка впала через постійну тряску, ледь не загинула жінка.
Увесь цей час місцеві жителі сподівалися на те, що влада вирішить проблему району. Написали листа Прем’єр-міністрові України Миколі Азарову. Однак через чиновницьку тяганину, навіть втручання прем’єра не привело до зміни ситуації.
Пам’ятник героям-прикордонникам
У райцентрі Кілія Одеської області відкрили скульптуру, присвячену пам’яті прикордонників 79-го загону. Автор композиції «Прикордонний десант» — одесит, заслужений художник України Олександр Токарєв.
Присутній на церемонії голова Держприкордонслужби України Микола Литвин відзначив, що ця подія — «ще одне свідчення нерозривного зв’язку поколінь і особливого духу прикордонників, які в різні часи свідомо присвятили свої життя охороні кордонів». В історію Великої Вітчизняної прикордонники увійшли як учасники першого десанту, висадженого на територію супротивника в перші години війни.