У Дніпропетровську почали збирати підписи за перейменування вулиці Косіора на вулицю імені Богдана Ступки.
Це необхідно для відновлення історичної справедливості, вважають представники цілої низки громадських організацій. Вони ж розгорнули просвітницьку роботу в місті.
— Багато дніпропетровців просто не знають, хто такий Косіор, і чому його називають злочинцем, — каже представник ГО «ГРАД» Сергій Карноза. — Тому ми розповідатимемо, скільки людей загинуло за наказом Косіора, а також про те, що його офіційно визнано судом одним з організаторів Голодомору. 
За законом вулицю вже давно мали перейменувати, питання навіть порушували на сесії, але його постійно відкладають.
Представники громадськості вважають, що перейменування вулиці Косіора — питання принципове. Вони гадають, що це допоможе місту відійти від радянського мислення й почати думати й розвиватися по-європейськи. Наступним кроком, на їхню думку, має стати подальше перейменування вулиць, названих на честь радянських діячів, включаючи центральний проспект Карла Маркса, аж до перейменування самого міста.
— Ми вважаємо: щоб змінити життя, потрібно змінити менталітет людей, — каже представник ГО «Самозахист підприємців» Віктор Боровинський. — Двадцять років після Другої світової війни знадобилося зруйнованій Німеччині, щоб стати лідером Європи. І двадцять років знадобилося нашій країні, щоб стати найвідсталішою на континенті. Ви не побачите на мапі Німеччини жодного населеного пункту, пов’язаного з іменами нацистських злочинців. Германія почала очищення з того, що повністю відмовилася від цієї ідеології. А в нас іменами злочинців, визнаних судом винними, досі називають вулиці.
Вирішуючи, яку саме назву повинна носити нинішня вулиця Косіора, представники громадськості розглядали безліч варіантів. Раніше її збиралися назвати на честь останнього гетьмана Запорізької Січі Петра Калнишевського. Але в результаті зупинилися на імені Богдана Ступки. Якщо так і буде, Дніпропетровськ стане першим містом в Україні, де увічнять ім’я відомого актора.