У ній працюватимуть тридцять осіб, які мають тяжкі недуги, зокрема дитячий церебральний параліч, синдром Дауна, аутизм. Практично одразу на ці робочі місця знайшлися претенденти, і кожен із нових працівників зможе вибрати заняття, яке йому під силу.
У соціальній майстерні виготовлятимуть сувенірні вироби з різних матеріалів: глини, лози, бісеру, шкіри, рогози, паперу. Освоїти професію працівникам з особливими потребами допомагатимуть виробничий інструктор, психолог та медсестра. Під час перерви для трударів проводитимуть короткі фізкультхвилинки із фахівцем з лікувальної фізкультури.
— У пошуках підходящого приміщення ми об’їздили усі села Вінницького району, — каже директор комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», керівник громадської організації «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» Світлана Демко. — Вдячні районній владі, що надала для соціальної майстерні приміщення колишнього дитячого садка у селі Дорожне. Це недалеко від Вінниці, є гарний під’їзд до споруди. Більше року ми ремонтували занедбаний будинок. Лишилося закінчити зовнішні роботи. Та для цього ми об’єднали зусилля і громадськості, і влади, і меценатів. Та навіть батьки інвалідів допомагали нам коштами в облаштуванні центру. Ми намагалися зробити усе для того, щоб довести: люди з обмеженими фізичними можливостями повинні мати реалізоване право на працю і трудову зайнятість.
У програмі «Працетерапія», яку впроваджує комунальний заклад «Обрій», передбачено відкриття подібних майстерень у кожному з 27 районів області.