Із 307 до 299 центнерів з гектара зменшилася вага коренеплодів на Вінниччині упродовж двох тижнів, відколи почали збирати врожай. Осіннє тепло, що прийшло на зміну короткочасним дощам, знову висушило рослини. На 95 (!) центнерів менше накопують у середньому з гектара коренів, ніж торік.
— Цукровари намагалися врятувати вагу буряків, відстрочивши початок сезону збирання і переробки сировини, — кажуть в обласній асоціації «Поділляцукор». — На початку вересня над полями Вінниччини прошуміли невеликі дощі. Отримавши вологу, рослини трохи ожили і почали набирати вагу. У зв’язку з цим перенесли на десять днів початок копання корінців.
Солодкі корінці втрачають у вазі ще й у кагатах, які нині можна побачити на бурякових полях. За технологією заводи для безперебійної роботи повинні мати триденний запас сировини. Для цього формують кагатні поля і на територіях підприємства, і на ланах. 
За прогнозами фахівців, цукру на Вінниччині зварять менше минулорічного. Але не набагато. Бо цукристість коренів нині вища. Саме за рахунок цього показника планують взяти основний цукор. Тим паче, що на половині з дев’яти цукроварень вдосконалено процеси для максимального вилучення цукру з буряків. На початок останньої декади вересня корені викопано на понад десяти відсотках площ. Зварено майже 20 тисяч тонн солодких кристалів. 
Вінницька область.