Вишиті блузи у дівчаток і такі ж сорочки у хлопчиків — у національному вбранні щодня приходять на навчання учні початкових класів Вінницької загальноосвітньої школи №11.
Ідея одягти дітей у вишиванки належить їхнім батькам. Її підтримала дирекція школи. «Вчителям настільки сподобалася нова шкільна форма, що вони виявили бажання також одягати на уроки національний одяг, — каже заступник директора Олена Поліщук. — Якщо остаточно приймуть таке рішення, дирекція не заперечуватиме. Разом з дітками вчителі початкових класів у перший день навчання висадили калинову алею біля школи. Тепер щоранку по черзі поливають дерева».
— Я запитувала діток, де вони взяли вишиванки, — каже вчителька Марія Ільченко. — Більшість відповіли, що їм вишили матері та бабусі або хтось із родичів. Інші купували в магазині «Український сувенір».
Вишитий одяг пасує маленьким учням. Візерунки на вишивках різні, діти на перервах уважно роздивляються їх, видно, що вони задоволені новим вбранням, і вчителям приємно бачити їхні радісні обличчя. Малюки цікавляться у бабусь і дідусів, який одяг носили раніше. Потім розповідають про це у класі. У цьому навчальному закладі мають намір провести свято українського національного вбрання.