Новина про те, в який спосіб в одному із сіл Казанківського району захистився від нападника 88-річний дідусь, за один день облетіла майже всю область. Старенький із власного револьвера поцілив у кривдника, та люди, обговорюючи пригоду, його не засуджують.
Усе сталося вночі, коли пенсіонера грюкотом у двері розбудив 41-річний чоловік. Повідомив, що знайомий із його онуком, і вимагав пустити до будинку. Господар поцікавився, що тому треба в такий пізній час, однак чоловік ще наполегливіше загамселив у двері. Почувши остаточну відмову, нападник узяв у дворі лопату, розбив вікно і з погрозами поліз до житла пенсіонера. Дідусь почав відбиватися палицями-ціпками, з якими ходить, та це ще більше розлютило грабіжника: він сказав, що тільки-но дістанеться кімнати, то порубає його лопатою.
Тоді пенсіонер дістав зі сховку револьвер системи «наган» і вистрілив у бік бандита. Той одразу закричав і кинувся навтьоки через вікно.
Почувши гавкіт собак, на подвір’я вийшла сусідка пенсіонера. На порозі її будинку лежав закривавлений незнайомець. Він попросив викликати «швидку допомогу»...
За інформацією СЗГ УМВС України в Миколаївській області, під час Великої Вітчизняної війни дідусь був снайпером у роті розвідки та знищив чимало ворогів (на його особистому рахунку понад 40 фашистів), має велику кількість нагород, серед яких ордени Червоної Зірки та Жукова. Ветеран розповів, що зброя з’явилася в нього негласно від правоохоронців ще у 50-х роках минулого століття для самооборони.
Наразі міліція розслідує порушену кримінальну справу й остаточно вирішує, за якими статтями її розглядатимуть. Крім статті 162 КК України «Порушення недоторканності житла» та статті 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», інкримінувати ступінь вогнепального поранення нападника буде можливо після рішення лікарської комісії щодо тяжкості завданих тілесних ушкоджень.
Миколаївська область.