Вірменський клас відкрили в перший день нового навчального року у Вінниці на базі міської школи №4. Таке рішення було прийнято на конференції Спілки вірмен, які проживають в Україні. Навчатимуться всі, хто виявить бажання опановувати мову вірменського народу. Щоправда, за науку доведеться платити. Про це повідомив заступник голови згаданої громадської організації Мері Акопян. Зібрання представників національної меншини відбулося в місті над Південним Бугом. Як зазначили учасники, на Вінниччині проживають понад три тисячі їхніх співвітчизників.
Також за ініціативи голови Спілки вірмен України Вілена Шатворяна при Вінницькому обласному товаристві вірмен відкрили громадську приймальню.
«Біла зала» як подарунок 
Рішення Кабміну про передачу з державної в комунальну власність територіальної громади Вінниці будинку, в якому сто років тому відбувалися засідання міської Думи, стало подарунком до Дня міста, його вінничани відзначатимуть 8—9 вересня.
Упродовж трьох років у обласному центрі вели переговори з чиновниками із столиці з приводу повернення громаді історичної будівлі, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. В народі її називають «Біла зала».
— Ми давно прагнули відновити історичну справедливість і повернути цю будівлю, де сто років тому приймали знакові для міста рішення, — каже міський голова Вінниці Володимир Гройсман. — Справа зрушила з місця після нашого спільного звернення з головою облдержадміністрації Миколою Джигою до керівника держави.
Будівлі повернуть її історичне призначення. Планують відновити знамениту «Білу залу», де збиратимуться нинішні депутати міськради, як це робили їхні попередники в далекому 1911 році, коли було зведено споруду. Автором проекту є відомий вінницький архітектор Григорій Артинов, на початку минулого століття за його проектами в місті з’явилося 39 будівель, які досі служать людям. Вдячні нащадки спорудили пам’ятник талановитому зодчому.
До речі, цьогорічний День міста у вінничан буде тематичним — «Вінниця на початку ХХ століття». Урочисті дійства відбуватимуться біля кожної з історичних пам’яток, «Біла зала» з-поміж них є однією з найкрасивіших будівель центральної частини міста.