Оригінальний витвір мистецтва — дерев’яний вівтар «Голгофа» — повернеться на своє місце на подвір’ї Вірменської церкви до кінця цього року. Польські та українські фахівці зараз проводять у соборі декілька реставраційних робіт. Всі вони виконуються за кошти міністерства культури та національної спадщини Польщі. Гроші на зовнішню реставрацію стародавнього собору виділила Львівська міська рада.
Вівтар повернеться на своє попереднє місце навіть кращим, бо фігура Матері Божої, яка була втрачена, знайшлася у збірках Львівського національного музею, і оригінал повернули. Також відбувається черговий етап реставрації стінопису. Крім цього, працюють над розп’яттям, яке висіло перед входом у собор. Його копію розмістять при вході, а оригінал — усередині храму. За словами настоятеля собору отця Тадеуса, роботи ведуться надзвичайно активно.
Як інформував представник міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща Міхал Міхальскі, на реставрацію «Голгофи» польська сторона виділила 210 тис. злотих (609 тис. грн.).
 
Фото Євгена КРАВСА.