Біологічна врожайність кукурудзи на Вінниччині наприкінці серпня цього року становить 60—66 центнерів з гектара. Таку інформацію оприлюднив перший заступник голови ОДА Іван Мовчан на підставі висновків фахівців обласного управління агропромислового розвитку та науковців Інституту кормів Національної академії аграрних наук.
— Робоча група працювала в господарствах усіх кліматичних зон, — каже пан Мовчан. — За її прогнозами, результат очікуємо на рівні минулого року, тобто більше 70 центнерів з гектара.
Фахівці та науковці стверджують, що зараз склалися сприятливі погодні умови для подальшого розвитку рослин. Якщо на місцях дослухаються вказівок і зроблять те, що радить наука й практика, то показник урожайності можна буде підтягнути. Особливо це стосується господарств південних районів. Там найдужче припікало влітку. Саме спека негативно позначилася на формуванні зерна, кажуть фахівці.
Загалом в регіоні посіви кукурудзи становлять більше 300 тисяч гектарів. «Королева» полів забезпечує вінничанам майже половину валового врожаю збіжжя ранніх і пізніх культур.
Вінницька область.