Із 14,5 тисячі учнів, які цього року вперше сядуть за парти у школах Вінниччини, не набралося навіть одного класу для навчання російською мовою. Про це повідомив начальник обласного управління освіти і науки Ігор Івасюк. За його словами, представники жодної з національних меншин краю не заявили про потребу надрукувати і додатково поставити підручники на рідній їм мові.
— В обласному центрі є три російськомовні школи, — каже Ігор Івасюк. — Це №4, №6 та №25. Проте й тут не змогли укомплектувати хоча б один клас із російською мовою навчання.
Найбільше першачків почнуть здобувати освіту у Вінницькій школі-гімназії №23 — до цього навчального закладу подано 168 заяв. Тут у кожному першому класі буде не менш як 34—35 учнів. Батьки виявили бажання, щоб діти засвоювали предмети рідною українською.
Крім англійської, яка з нинішнього року у школах держави є обов’язковою для першокласників, учні вивчатимуть німецьку або французьку. 
У гімназії №7 обласного центру, а також в освітніх закладах Барського району хлопчики й дівчатка опановують польську мову. У Вінниці є школа, де охочі освоюють складну китайську.
— Із вивченням англійської в перших класах не виникатиме проблем навіть у малокомплектних школах, — наголосив Ігор Івасюк. — Ми організували курси для вчителів, будемо залучати до викладання сумісників. Наказ МОНМС щодо обов’язкового вивчення мови міжнародного спілкування буде виконано в кожному закладі незалежно від рівня його акредитації.
Вінницька область.