Загальноосвітні навчальні заклади Вінницької області отримали до навчального року 315 персональних комп’ютерів із Китаю. Необхідна техніка надійшла в регіон відповідно до угоди між урядами нашої держави і Китайської Народної Республіки. За словами начальника обласного управління освіти і науки Ігоря Івасюка, завдяки такому подарунку буде додатково обладнано комп’ютерні класи у селах.
Комп’ютерами забезпечені всі школи обласного і районних центрів, а також більшість сільських загальноосвітніх навчальних закладів. Проблема в тому, що така техніка потребує постійного оновлення. «Такі подарунки завжди доречні», — наголосив керівник освітянського відомства.
Так само, як і шкільні автобуси. Їх у регіон надійшло 33, ще три придбано за кошти місцевих бюджетів. Суттєво збільшено витрати на ремонти шкіл — поточні та капітальні. Загалом такі роботи профінансовано на 24 мільйони гривень. За ці кошти у частині шкіл встановлено альтернативні джерела опалення, загалом 11 шкіл і три дитсадки обігріватимуть дешевшими, ніж природний газ, джерелами енергії. У 127 школах обладнали внутрішні вбиральні, ще у 148 тривають такі роботи.
У регіоні спостерігається тенденція відновлення роботи дитячих садків. З початку цього року відчинили двері 12 дошкільних закладів, на яких донедавна висіли замки. До кінця нинішнього місяця урочисто відкриють новозбудований сучасний дитсадок у Вінниці. Ще три дошкільні заклади споруджують у районах. Нині у майже 1,5 тис. населених пунктах краю працює 728 дитячих садків. Натомість кількість шкіл зменшується. У 12 з них першого вересня дзвінок не покличе дітей на уроки, а 30 шкіл реорганізували, надавши їм нижчий статус.
Вл. інф.