Рішенням Господарського суду Вінницької області найбільший клінічний санаторій краю — «Хмільник», вартістю 14 мільйонів гривень, повернуто з приватної власності у державну. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.
Підставою для такого рішення став факт оформлення права власності з порушенням чинного законодавства. Це встановили правоохоронці під час перевірки процедури приватизації.
У листопаді 2011 року прокуратура Вінницької області звернулася з позовом до суду в інтересах Фонду держмайна України. У позові йшлося про визнання недійсним (частково) рішення виконкому Хмільницької міськради про приватизацію закладу та скасування свідоцтва про право власності на майновий комплекс санаторію «Хмільник», а також визнання права власності за державою в особі ФДМУ. Відповідачем, крім міськради, виступало АТ «Укрпрофоздоровниця».
16 серпня цього року Господарський суд Вінницької області повідомив Генпрокуратуру про прийняття рішення повернути у державну власність майновий комплекс санаторію «Хмільник». Рішення міськради про передачу оздоровниці у приватну власність визнано недійсним.
Санаторій «Хмільник» — це лікувально-оздоровчий та реабілітаційний заклад на 750 місць. Упродовж року його послугами користуються понад 18 тисяч хворих.
Вінницька область.