У центральній частині Одеси відбулися розгерметизація газопроводу і витік газу. Інцидент трапився прямо під проїжджою частиною вулиці Велика Арнаутська.
Фахівці регіонального управляння МНС і ПАТ «Одесагаз» перекрили аварійний район для руху автотранспорту та пішоходів. Почалася евакуація мешканців.
Через кілька годин аварію ліквідували. За словами заступника голови облдержадміністрації Валерія Матковського «загроза масштабного руйнівного вибуху в центрі міста була реальною, і уникнути її вдалося буквально за кілька останніх хвилин».
З початку місяця — це вже третя велика аварія в газовому господарстві Одеси. 9 серпня відбувся розрив підземної газової труби діаметром 500 мм у районі площі Толбухіна. 15 серпня через пожежу ледь не вибухнув приватний будинок на вулиці Жовтневої Революції. Пожежа почалася після того, як іскра від електричних проводів на ліхтарному стовпі впала на розгерметизовану газову трубу.
Комп’ютерний сюрприз для сільських шкіл
Сільським школам Одещини вручено 885 комп’ютерів. Це не разова акція, повідомили в облдержадміністрації. Ще тисяча комп’ютерів надійде найближчим часом.
Бізнесмена вбивали спицею
У центрі Одеси знайдено мертвим відомого у місті підприємця Б., який займався будівельним бізнесом. Підприємства під його керівництвом побудували кілька великих житлових комплексів.
На тілі загиблого було виявлено 13 колото-різаних ран. Експерти висловили припущення, що вони могли бути нанесені гостро заточеною спицею або заточкою.
Камери зовнішнього спостереження зафіксували можливого вбивцю. Порушено кримінальну справу.