Жителі будинку 15 на вулиці Центральний аеропорт в Одесі були шоковані, побачивши, як молоді люди спортивної статури з бензопилами взялися знищувати зелений гай — їхнє улюблене місце відпочинку. Мешканці кинулися рятувати дерева, а люди з бензопилами почали бити зелених захисників.
Невдоволених діями дроворубів усе більшало, і ті вимушені були евакуюватися. Люди встановили цілодобове чергування біля гаю та не дозволили його вирубати. А коли представники влади, які прибули на місце події, заявили, що вирубка здійснюється на законних підставах, пікетувальники перекрили рух автотранспорту на вулиці, що веде до міжнародного аеропорту «Одеса». На сьогодні вирубку зупинено, а чиновники міськвиконкому шукають вихід із цієї ситуації.
Хакер із глибинки украв понад 100 тисяч гривень
Спеціалісти Головного управління МВС України в Одеській області зупинили діяльність електронного шахрая із села Любашівки. Сільський хакер кинув користувачів інтернет-аукціону, одержавши від них гроші за послуги, які не надав. Гроші довірливі користувачі Інтернету перераховували на платіжну банківську картку, яка за підробленими документами була оформлена на сторонню особу.
До слова, шахрай був щиро здивований тим, що міліціонери змогли відстежити його і знайти у глухому селі. Щодо правопорушника порушено кримінальну справу за статтею «Шахрайство».
Веселинівка повеселилася на ювілеї
Унікальне для багатонаціональної Одеської області село — Веселинівка Березівського району — відзначило столітній ювілей. Винятковість села полягає у тому, що тут живуть чехи — нащадки перших поселенців (гуситів-протестантів), які прибули у ці краї 1912 року.
Розділити з веселинівцями свято прийшли численні делегації із сусідніх сіл, а із прабатьківщини вони одержали теплі слова вітання від заступника міністра закордонних справ Чехії Станіслава Казецького.
Святковий стіл із частуваннями накрили просто неба, ансамбль «Рапсодія» виконував чеські пісні.