Акцію протесту проти можливого захоплення підприємства рейдерами провели під стінами Вінницької облдержадміністрації робітники ТОВ «Дніпровторстальмет», що займається заготівлею металобрухту.

— Піти на такий крок нас змусили спроби невідомих осіб прибрати до своїх рук підприємство без згоди на це колективу, — каже менеджер товариства Роман Петров. — Якщо їх не зупинити, то невдовзі всі сто робітників, які трудяться на підприємстві, можуть залишитися без роботи, а отже, і засобів існування. Нам уже натякнули, що новий власник не залишить нікого з нинішніх трудівників.

Адвокат Олена Костенко, яка захищає інтереси колективу, повідомила, що до звичної схеми фізичного вторгнення невідомі особи поки що не вдавалися. Вони діють більш витонченими методами — намагаються привласнити підприємство шляхом підробки документів. У такий спосіб уже внесли зміни до установчих документів. Тепер намагаються зареєструвати їх у державних органах.

Як стверджує адвокат, за фактом підробки документів Ленінським райвідділом міліції було порушено кримінальну справу, однак згодом її закрили. «Тільки після звернення до суду розгляд кримінальної справи відновили», — уточнила пані Костенко. За її словами, підставою для цього є висновки експертизи про підтвердження факту підробки документів.

Вінницьке ТОВ «Дніпровторстальмет» на ринку з 2004 року. Підприємство має двадцять філіалів у низці областей держави.

Приблизно через 15—20 хвилин після початку акції до протестувальників вийшов заступник голови Вінницької облдержадміністрації Григорій Дерун. Після розмови чиновник запросив ініціативну групу до свого кабінету.

— Нам пообіцяли, що представники владних структур детально вникнуть у ситуацію навколо підприємства і використають усі можливі заходи для забезпечення стабільної роботи колективу, — повідомили після зустрічі члени ініціативної групи. Додали, що зроблено це буде в найкоротший проміжок часу.

Вінницька область.