170 тисяч квадратних метрів житла введено в експлуатацію на Вінниччині упродовж шести місяців 2012 року. Це в 1,7 разу більше, ніж за відповідний торішній період, інформує Державне управління статистики в області.

На спорудженні житлових будинків підприємствами й організаціями усіх форм власності освоєно 840 мільйонів гривень.

Левову частку у вирішення житлових проблем краян внесли будівельники Вінницького концерну «Поділля». Їхніми силами споруджується житло одразу у двох мікрорайонах міста — «Поділля» та «Академічний». У першому, починаючи з 2003 року, виросло близько тридцяти житлових будинків. Загалом тут планують спорудити майже шість тисяч квартир. Разом з житлом у мікрорайоні збудовано сучасний дитячий садок на 110 місць. Звели його коштом концерну. Будівельники подарували новобудову місту.

Цьогоріч у цьому ж мікрорайоні планують здати в експлуатацію ще один дитсадок для 280 дошкільнят. Тут же будують школу. Декілька років тому здали в експлуатацію освітній заклад у селі Пирогове. Новий корпус онкологічного відділення в обласній дитячій лікарні також споруджено будівельниками концерну.

Квадратні метри у концерні «Поділля» — одні з найдешевших порівняно з пропозиціями інших будівельних організацій краю. Досягти цього вдається за рахунок того, що підприємство має у своєму складі більше десяти структурних підрозділів. Окремі з них виготовляють будівельні конструкції та матеріали, тому їх не доводиться закуповувати на ринку. Концерн упродовж десяти років працює з однією із банківських установ, що дає можливість споруджувати житло в кредит за кошти громадян.

Підприємство, яке очолює заслужений будівельник України, депутат облради Тимофій Гіренко, бере активну участь у багатьох благодійних акціях, допомагає коштами закладам соціальної сфери, підтримує малозабезпечених громадян.

Вл. інф.

Вінницька область.