Кабінет Міністрів проведе спеціальне засідання, присвячене вирішенню питання безперебійного водозабезпечення населення та формуванню тарифної політики на воду. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час учорашнього засідання уряду.

Глава уряду зазначив, що такий абсурд, як вода за графіком або гаряча вода на свята, повинен бути ліквідований раз і назавжди. Він також попередив, що за перебої у водопостачанні буде персональна відповідальність керівників відповідних міністерств і відомств.

Водночас Микола Азаров заявив, що Україна має всі шанси вибороти право проводити в Карпатах зимові Олімпійські ігри 2022 року. Він розповів, що на відкритті Олімпійських ігор у Лондоні спілкувався з президентом Міжнародного олімпійського комітету Жаком Рогге і президентами кількох федерацій видів спорту, які висловили оптимізм щодо спортивного потенціалу нашої країни.

«Пан Рогге повідомив мені, що комітет розглянув, які є умови для ігор в українських Карпатах, і дав попередній позитивний висновок», — зазначив він.

Ще одна важлива тема, яку обговорювали урядовці, — спека.

Головний урядовець наголосив, що окрім небезпеки виникнення пожеж, висока температура становить серйозну загрозу здоров’ю людей — передусім похилого віку. Оскільки в цей час загострюються хронічні хвороби, підвищується вразливість до серцево-судинних захворювань, висока ймовірність теплових ударів тощо.

«Це ситуація, коли ефективно повинна спрацювати система медицини. Треба працювати на попередження кризових станів. Обійти або принаймні обдзвонити громадян із групи ризику, — зазначив Микола Азаров. — Поцікавитись станом здоров’я, дати певні рекомендації. Активізувати роботу амбулаторій, поліклінік тощо».

«Я прошу весь медичний персонал виявити увагу, небайдужість до людей», — сказав Микола Азаров.

ДОСЛІВНО

Микола АЗАРОВ:

«Успіх Євро-2012 і позитивна оцінка потенціалу Карпат підвищують наші шанси на отримання права проводити зимову Олімпіаду. І хоча за масштабом і складністю ця подія в кілька разів більша, ніж футбольний чемпіонат, в України є 10 років на створення спортивних об’єктів, інфраструктури, на посилення української збірної із зимових видів спорту».

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua