Галина Костянтинівна Кушнір з гордістю носить звання «Стипендіат премії імені Ростислава Палецького». 

Галина, як і видатний майстер декоративного розпису Ростислав Палецький, всією душею любить Україну. Тож у її художніх творах виграють струни нашої душі. Цю жінку давно визнано майстром аплікації соломкою. Її роботи захоплюють образністю, колоритом і творчим злетом фантазії. Вони вирізняються високим художнім і технічним рівнем виконання, що свідчить про талант і власний стиль. Своєю натхненною працею майстриня робить неоціненний внесок у відтворення та збереження традиційного народного мистецтва України.

Де черпає теми? З самого життя. Втілює задумане висушеними стеблами пшениці, жита, вівса, ячменю. Створені нею панно, картини сповнені життєдайною силою самої природи Подільського краю. Немов золотом виписані сюжети народних обрядів, традицій та звичаїв. Фольклор і класика, легенди та історичне минуле оживають і полонять глядачів злетом думки, фантазії. Усім своїм надбанням вона щедро ділиться з гуртківцями «Золотої соломки» Балтської станції юних техніків.

Кожен твір — пропущена через душу автора подія. «Полонянка Роксолана» створена під впливом роману Павла Загребельного, «Садок вишневий коло хати» — шевченківські мотиви. Є тут і гоголівська «Майська ніч», і вечорниці, ворожіння та дівочі гуляння.

— Я не роблю картини на замовлення. Твір оживає в душі від почутого, побаченого, інколи досить одного слова, щоб виник цілий сюжет, — каже Галина Кушнір.

Її творчістю захоплюються і на батьківщині, і в Бельгії, Молдові. А в Будинку національностей на етнокультурному фестивалі у Кишиневі, куди Галина приїхала на запрошення благодійного фонду «Відродження», біля виставки майстрині довелось почути: «Ці картини можна споглядати все життя!»

Одеська область.

Твір майстрині.

Галина Кушнір під час виставки у музеї імені Івана Гончара (Київ).

Фото з сімейного альбому.