Виконувачем обов’язків художнього керівника столичного театру імені Франка призначено 53-річного Станіслава Мойсеєва, народного артиста України.

Мойсеєв для цього театру не є людиною зі сторони — ще молодим він успішно ставив у франківців виставу «Хто зрадить Брута» (за гоголівським «Вієм»), згодом здійснив тут оригінальний проект «Український водевіль, або Вип’ємо й поїдемо», і нарешті — «Лев і Левиця», де Богдан Ступка грав головну роль — Льва Толстого.

Власне, саме Богдан Ступка ще півтора року тому запрошував Станіслава Анатолійовича на посаду художнього керівника головної драматичної сцени країни. А потім повторив пропозицію — буквально за три дні до того, як пішов з життя. Рішення Ступки цілком обдумане і невипадкове. Адже Мойсеєв, окрім того, що талановитий режисер, ще й добрий керівник — розумний, урівноважений, уміє спланувати перспективу. Отже, це був би чудовий, можливо, навіть ідеальний вибір. Якби не виникало одне запитання: що тепер буде з київським Молодим театром, яким Мойсеєв керує протягом останніх півтора десятка років. До нього в цьому колективі за такий самий строк змінилося шість чи сім головних режисерів! А при ньому Молодий театр став відомим за кордоном, на його базі відбуваються авторитетні міжнародні театральні фестивалі. В цьому театрі Станіслав Моісеєв поставив кілька знаменитих вистав, зокрема, «Дон Жуан», «Гамлет», «Гедда Габлер», «Московіада», «Четверта сестра», «Дядя Ваня», «Сатисфакція», «Любовні листи до Сталіна». Більшість із них і досі йде на сцені, й зрозуміло, що кому легко було б кинути налагоджену справу на півдорозі? Відповідний наказ Міністерства культури вже є, і, за останніми даними, Мойсеєв прийняв пропозицію. Замість нього Молодий театр пропонують очолити Андрієві Білоусу, одному з культових молодих режисерів, чиї вистави, зокрема «Лоліта» і «Небезпечні зв’язки», добре відомі публіці столичного Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.