У Вінниці кожен бажаючий міг відповісти на запитання: «За що я люблю рідне місто?» Акцію під таким девізом провели члени молодіжної ради при міському голові. У сквері Козицького вони почепили символічні паперові сердечка, на яких вінничани письмово давали відповіді на поставлене питання.
За словами керівника цієї громадської організації Андрія Петренка, більшість вінничан любить рідне місто за те, що тут народилася, а ще за чистоту, затишок, за один з найбільших у світі фонтанів. А ще — за велику кількість заходів для молоді.
— Я люблю своє місто за те, що у нас дуже красиві дівчата, — написав один з учасників опитування. Він же додав, що сподівається на реконструкцію історичного центру, після чого Вінниця стане ще привабливішою.
— Такою акцією ми закликали земляків виявляти більше патріотизму у відстоюванні рідного міста, активніше брати участь у соціологічних опитуваннях. Бо Вінниця варта того, щоб посідати перші місця в рейтингах.
Сама молодь любов до рідного міста виявила у дещо незвичний спосіб. На майдані перед міськвиконкомом встановили таблички у вигляді усміхнених смайликів-колобків. Написи на них не потребують пояснень: «Дякуємо за те, що не палите», «Дякуємо за підтримання чистоти», «Запрошуємо скористатися Wі-Fі». Молоді люди кажуть, що їхні заклики є своєрідним продовженням напису, який вони прочитали у холі міськради, де розміщено «Прозорий офіс» — «Обслуговуємо ввічливо. Працюємо без хабарів».