Всеукраїнський живописний пленер «Старе нове місто» відбувся у Теребовлі на Тернопільщині. Цього літа одне з найстаріших міст області відзначає 915 років з часу свого заснування. Протягом тижня майстри пензля з різних куточків України і з-за кордону відтворювали його пам’ятки: руїни замку та монастиря отців-василіян, стародавні споруди комплексу кармелітів, оборонної церкви святого Миколая... Не менш цікавим для художників було й нове місто. Свої роботи вони представили на благодійному аукціоні. Виручені кошти, а це 28 тисяч гривень, підуть на створення дошкільної групи у садочку «Сонечко». Міський голова Теребовлі Сергій Поперечний подякував митцям за участь у пленері і їх внесок у розвиток інфраструктури міста.
— Це перший пленер такого масштабу у Теребовлі, — розповів його куратор Микола Шевчук. — До нас приїхали такі відомі художники, як Роман Вільгушинський, Микола Дмітрух, Богдан Ткачик, Ігор Дорош з Тернополя, Оксана Титенко, Наталя Полтавець і Сергій Лаушкін з Києва, Андрій Федосеєнко з Харкова, Хольгер Ліхвельд з Німеччини та багато інших. Їхні роботи, а це понад 100 картин, тепло сприйняли жителі Теребовлі. Самі художники також задоволені поїздкою. Гадаю, це був перший, але не останній пленер у нашому місті.
 
Тернопільська область.
На знімку: учасник пленеру, заслужений журналіст України, фотомайстер і краєзнавець Олег Снітовський відкрив ще одну грань свого таланту — художню.
Фото автора.